Slide background
Slide background
Slide background

12.06.2023 » ‘Bedrijfsbezoek West End Machinefabriek Lisse’

‘Bedrijfsbezoek West End Machinefabriek Lisse’

‘Bedrijfsbezoek West End Machinefabriek Lisse’

Op maandag 12 juni a.s. zijn we te gast bij ons KBB-lid en oud winnaar van de KBB-award (2007) West End Machinefabriek te Lisse.

Dit familiebedrijf is opgericht in 1947. Naast de projecten die zijn realiseren voor internationale opdrachtgevers zijn zij ook verlengstuk van belangrijke regionale partijen als Akzo Nobel en ESA-ESTEC op het vakgebied mechanical engineering.

De toegevoegde waarde van dit bedrijf is om snel werktuigbouwkundige oplossingen te bieden voor productielijnen en test-faciliteiten. De bedrijfsprocessen zijn gebaseerd op drie elementen: korte doorlooptijden, know-how en gecertificeerde kwaliteitssystemen.  Deze drie elementen worden bereikt door de unieke combinatie van alle benodigde competenties onder een dak te hebben. Astronaut Wubbo Ockels verwoordde het ooit heel mooi: West End is ’s werelds beste knutselbedrijf.

West End heeft namelijk naast een breed en modern machinepark ook een professionele buitendienst en helemaal uniek in dit maakbedrijf is de eigen hoogwaardige engineeringsafdeling.

Deze unieke combinatie maakt dat ze in sectoren zoals de ruimtevaart al sinds 1970 betrokken zijn bij het ontwerpen, fabriceren en installeren van de allergrootste testopstellingen in onze regio. Een recent voorbeeld hiervan is de levering van hardware en testopstellingen voor de actuele missies naar de maan.

Vanuit de werkzaamheden voor de ruimtevaart zijn ze een toeleverancier geworden voor de luchtvaart. Zo is West End sinds 2000 één van de belangrijkste Europese leveranciers voor de vliegtuigsimulator-industrie.

Een bijzondere samenwerking, waar de mensen van West End met recht trots op zijn, is de samenwerking sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw met Akzo Nobel. Het bedrijf is speciaal voor hen ingericht met o.a. speciale lasapparatuur en trainingsprogramma’s voor de medewerkers.

West End werkt al decennia nauw samen met scholen (bv. de instrumentmakers school in Leiden en de KTS in Voorhout) om vanaf jonge leeftijd nieuwe medewerkers op te leiden. Daarnaast ondersteunen ze al meer dan 10 jaar teams van de Universiteit Delft die duurzame auto’s produceren zoals de zonnewagen van Nuna en het waterstof team Forze. In januari 2020 hebben we dit laatste team nog een presentatie zien geven op de KBB-bijeenkomst bij Van der Valk.

Tijdens de rondleiding gaan we kennis maken met uitzonderlijke bedrijfsprocessen en kunnen we toonaangevende producten zien die op dat moment in aanbouw zijn. De hagelnieuwe en enige in de Benelux werkende precisiemachine machine (GM-2 grote verspanen van het beroemde merk Haas) zal onder andere met trots getoond worden.

Het programma voor maandag 12 juni a.s.:
16:00 uur – 17:00 uur   Ontvangst met lekkers
17:00 uur – 17:10 uur   Welkom door voorzitter Arjan Bakker
17:10 uur – 17.30 uur   Presentatie Ben van berge Henegouwen, CEO West End
17:30 uur – 18:15 uur   Rondleiding
18:15 uur – 19:00 uur   Netwerkborrel
19:00 uur                         Einde.

Locatie en parkeren:
Industrieterrein Meer en Duin 26
2163 HB Lisse

Er is op het eigen terrein parkeergelegenheid aanwezig.

Wij zien u graag maandag 12 juni aanstaande bij West End in Lisse.

Het bestuur KBB

 

 

 

  Ik meld mij aan voor de bijeenkomst

   

  Bedrijfsnaam*:

  Persoon¹*:

  E-mail¹*:

  Telefoonnummer¹*:

  Persoon²:

  E-mail²:

  Telefoonnummer²:

  Gegevens van de introducé (indien van toepassing):

  Bedrijfsnaam:

  Persoon:

  Adres:

  Postcode:

  Woonplaats:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

  « Terug naar het agendaoverzicht

  MENU