Slide background
Slide background
Slide background

29.01.2024 » KBB 29 januari 2024 Moca

KBB 29 januari 2024 Moca

Maandag 29 januari 2024. De eerste KBB-bijeenkomst van dit nieuwe jaar. We starten dit jaar met een bezoek bij het Museum of Comic Art, kortweg MoCA, in Noordwijk. Niet zomaar een museum maar het enige echte stripmuseum van Nederland!

Het MoCA wil de makers van beeldverhalen een podium bieden en deze, als ‘Negende Kunst’ aangeduide vorm van artistieke uiting, voor het grote publiek bereikbaar te maken. Het beeldverhaal is een belangrijke artistieke uiting in onze steeds meer op beeld gerichte cultuur. Zo toont het museum origineel werk van stripmakers uit de hele wereld in overzichtelijke, twee maal per jaar wisselende exposities. Verschillende thema’s, zoals European Masters of Comic Art, Donald Duck, Toonder Studio’s en Beestenboel, zijn al te zien geweest in MoCA. Eind november 2023 is de zesde tentoonstelling gestart met covers als thema. Voor de verzamelaar is de cover wel het meest begeerde werk om te verwerven binnen de collectie originelen. De feestelijke opening werd verricht door André Kuipers. Naast astronaut is hij, van kinds af aan, ook een fervent liefhebber van strips.

Het pand waarin MoCA gehuisvest is, werd in 2000 ontworpen door KBB-lid Arie Korbee van KvdK architecten. Tot 2019 in gebruik door verschillende winkels maar toen het vrij kwam kon het verworven worden om vervolgens omgebouwd te worden tot een volwaardig museum dat voldoet aan alle criteria qua klimaat, luchtvochtigheid en licht. Dit allemaal uiteraard volledig energieneutraal. Arie is naast architect al decennia lang een verzamelaar van originele stripkunst. De tentoonstellingen in MoCA kunnen ruim kiezen uit zijn verzameling die tot één van de belangrijkste in Nederland behoren.

Tijdens het bezoek gaan we op een leuke en informatieve wijze kennis maken met dit uitzonderlijke museum en het mooie, nog bijna hagelnieuwe pand. Uiteraard gaan we dit doen onder genot van hapjes en drankjes. Dat hoort er bij een KBB bijeenkomst nu eenmaal bij. Al met al belooft dit een vrolijke, boeiende en bovenal gezellige start te worden van het 71e KBB-jaar!

Het programma voor maandag 29 januari a.s.:
16:00 uur – 17:00 uur   Ontvangst
17:00 uur – 17:05 uur   Welkom door voorzitter Arjan Bakker
17:05 uur – 17.20 uur   Presentatie John Asselbergs, de geschiedenis van strips

17:20 uur – 17.30 uur   Presentatie Arie Korbee, voorzitter Stichting MoCa

17:30 uur – 18:15 uur   Rondgang door het museum

18:15 uur – 19:00 uur   Netwerkborrel

19:00 uur                          Einde.

Locatie en parkeren:
Bomstraat 11, 2202 GH Noordwijk

Parkeerterrein (betaald) op 25 meter afstand aan het Jan Kroonsplein of op het Vomar parkeerterrein achter het MoCA.

Aanmelden:

U kunt uzelf, een eventuele collega en/of introducé voor donderdag 25 januari a.s. aanmelden voor dit bedrijfsbezoek aan MoCa via www.kb-b.nl/agenda

Wij zien u graag maandag 29 januari aanstaande bij MoCa in Noordwijk.

Het bestuur KBB

 

 

 

  Ik meld mij aan voor de bijeenkomst

   

  Bedrijfsnaam*:

  Persoon¹*:

  E-mail¹*:

  Telefoonnummer¹*:

  Persoon²:

  E-mail²:

  Telefoonnummer²:

  Gegevens van de introducé (indien van toepassing):

  Bedrijfsnaam:

  Persoon:

  Adres:

  Postcode:

  Woonplaats:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

  « Terug naar het agendaoverzicht

  MENU