Slide background
Slide background
Slide background

18.03.2024 » ‘Onderwijs en economie kraakt’

‘Onderwijs en economie kraakt’

Presentatie maandag 18 maart 2024

‘Onderwijs en economie kraakt in Duin en Bollenstreek’

Op maandag 18 maart 2024 hebben wij het genoegen Pim Pollen, bestuurder van Academica University of Applied Sciences uit Amsterdam, te verwelkomen als onze gastspreker. Zijn indrukwekkende achtergrond in sociale wetenschappen, toegepaste onderwijskunde en uitgebreide ervaring als bestuurder van Academica University of Applied Sciences en CEO van CBE Group maken hem een deskundige adviseur voor strategieontwikkeling en governance trajecten.

Pim heeft zich niet alleen nationaal maar ook internationaal ingezet voor de onderwijssector. In 1986 initieerde hij samen met Margareth de Wit een succesvol programma voor het versneld omscholen van werkloze jongeren, resulterend in advieskantoren in veertien landen, waaronder het door de burgeroorlog getroffen Mozambique. Ook hier werden werkloze en kansarme jongeren succesvol omgeschoold en aan een baan geholpen. De jarenlange ervaring en unieke aanpak van Pollen en De Wit, gebaseerd op state-of-the-art wetenschappelijk onderzoek, hebben duizenden jongeren op de arbeidsmarkt succes zien behalen.

De afgelopen tien jaar heeft Pim zijn focus verlegd naar het versterken van leiderschap in zowel de publieke als private sector, waarbij hij leidinggeeft aan de niet door het Rijk bekostigde Academica University of Applied Sciences. Zijn doel is organisaties te versterken door ontwikkeling van leiderschap en minder management, met speciale aandacht voor duurzaamheid, leefbaarheid, governance en welzijn.

Op 18 maart zal Pim dieper ingaan op de uitdagingen waarmee Nederland, en in het bijzonder de Duin- en Bollenstreek, te maken hebben op het gebied van onderwijs en economie. Hij zal de dreiging bespreken op meerdere fronten de grip op de kwaliteit van dienstverlening te verliezen, de ongelijke verdeling tussen openstaande vacatures en de beschikbare arbeidsreserve en de huidige staat van het onderwijs zonder zicht op verbetering. Hij zal ook een kritische blik werpen op het parlement met zijn 26 partijen en de noodzaak van een stabiele basis voor langetermijnbeleid. Pim zal een niet al te optimistisch beeld schetsen van Nederland waar grotendeels de tolerantie voor de verkeerde keuzes de hoofdoorzaak is. Op het gebied van onderwijs en economische politiek moet het snel anders. Wat zijn de alternatieven?

De presentatie belooft uiterst boeiend te worden, waarbij Pim Pollen de huidige internationale wetenschappelijke inzichten deelt. Nationale en internationale successen op het gebied van onderwijsverbetering zullen worden gepresenteerd, met een focus op het ideaalbeeld van High Performance Schools (HPS). Deze scholen streven op lange termijn naar aantoonbaar betere prestaties, niet alleen op het gebied van cijfers maar ook wat betreft de sfeer, samenwerking en blijvende verbeteringen. Essentieel voor het vergroten van de kansengelijkheid voor schoolgaande kinderen, vergaande afstemming Onderwijs en Arbeid en het geven van de gewenste boost aan de economie van onze streek.

De presentatie vindt plaats op onze vaste locatie bij Hotel Van der Valk in Sassenheim, aanvang inloop 16:00 uur. Aanvang presentatie 17:00 uur.

Meld u aan, introducés zijn zoals altijd welkom!

Het programma voor maandag 18 maart a.s.:
16:00 uur – 17:00 uur   Inloop / Ontvangst
17:00 uur – 17:10 uur   Welkom voorzitter KBB bestuur Arjan Bakker
17:10 uur – 18:30 uur   Presentatie Pim Pollen bestuurder van Academica University of Applied Sciences
18:30 uur – 19:00 uur   Netwerkborrel
19:00 uur – 21:00 uur    Diner, indien aangemeld (ook voor introducés)
21:00 uur                       Einde

Aanmelden:
U kunt uzelf, een eventuele collega en/of introducé voor donderdag 14 maart a.s. aanmelden voor de presentatie via onderstaand formulier.

Locatie en parkeren:
Hotel Van der Valk Sassenheim is gelegen aan de A44 en er is bij het Hotel voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Wij zien u graag maandag 18 maart aanstaande bij Van der Valk in Sassenheim,

Het bestuur KBB

 

 

  Ik meld mij aan voor de bijeenkomst

   

  Bedrijfsnaam*:

  Persoon¹*:

  E-mail¹*:

  Telefoonnummer¹*:

  Persoon²:

  E-mail²:

  Telefoonnummer²:

  Gegevens van de introducé (indien van toepassing):

  Bedrijfsnaam:

  Persoon:

  Adres:

  Postcode:

  Woonplaats:

  E-mail:

  Telefoonnummer:

   

  *Per bedrijf is één diner (1e persoon) gratis met in achtname van de volgende regels:
  – Voor de aanmelding van een 2e persoon voor het diner ontvangt u een nota van € 45,-
  – Indien u zich niet uiterlijk de vóór de vrijdag van de bijeenkomst afmeldt voor het diner (d.w.z. vóór reservering van onze kant) zal het door u opgegeven aantal diners in rekening worden gebracht. (€ 45,- per diner, dit geldt ook voor de 1e persoon.)
  – Heeft u zich niet aangemeld voor het diner maar blijft u toch eten, dan wordt het diner alsnog in rekening gebracht (€ 45,- per diner, dit geldt ook voor de 1e persoon.)

  « Terug naar het agendaoverzicht

  MENU