Slide background
Slide background
Slide background

‘Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven’

‘Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven’

Op maandag 17 juni 2024 waren we te gast bij Moore MKW accountants en adviseurs in Noordwijk. Deze vestiging is één van de 19 vestigingen in Nederland. Vanaf 16:00 uur druppelen de KBB-leden binnen waarna zij zich tegoed konden doen aan een koffiebuffet met gebak. Een prima start van wat een boeiende en gezellige middag zou gaan worden.

Na het welkomwoord door onze voorzitter Arjan Bakker gaf Aldwin Heijns een korte inkijk in de Moore MKW organisatie. Een organisatie overigens die voornamelijk boven de grote rivieren actief is. Specialisme is er genoeg in huis. Meer dan 1.000 medewerkers zijn er actief op het gebied van ondersteuning en advisering van ondernemers op de reguliere vakgebieden accountancy, belastingen, personeel en salaris. Maar ook niet alledaagse vraagstukken zoals het begeleiden bij de aan- en verkoop van ondernemingen. Dit alles onder het motto ‘Samen toekomstbestendig’. Wat vele van de aanwezige KBB-leden niet wisten is, dat Moore deel uitmaakt van een groot internationaal kennisnetwerk dat zich uitspreidt over nagenoeg de hele wereld.

Vervolgens nam moderator Arie Lengkeek, collega van Aldwin Heijns, het woord over. Er volgende een heel open interview met Jan van Duijn van bouw- en ontwikkelingsbedrijf Van Rhijn Bouw uit Katwijk. De wijze waarop Jan ooit begon bij het bedrijf, waar hij later mede-eigenaar van is geworden, de ontwikkelingen die hij binnen Van Rhijn Bouw heeft doorgemaakt en het proces dat uiteindelijk leidde tot de overdracht van de aandelen aan de volgende generatie was zo boeiend dat de KBB-leden ruim een uur ademloos naar dit interview hebben geluisterd. Nou ja, buiten de momenten om dat er hard gelachen werd om Jan’s opmerkingen dan, want duidelijk is dat hij in al zijn jaren als ondernemer de humor niet uit het oog is verloren. Het zéér bijzondere en persoonlijke verhaal van de carrière van Jan was zowel erg vermakelijk als zeker ook verhelderend en op sommige momenten zelfs confronterend voor toe toehoorders. Alle facetten die horen bij het proces van bedrijfsovername zijn aan bod geweest. De vele vragen van moderator Arie zorgde ervoor we een regelrechte inkijk in het leven van Jan kregen. Zo werden ontstane situaties door moeilijke keuzes die gemaakt zijn en die veel impact gehad hebben op zowel de zakelijke als privé situatie van Jan besproken.

Na het interview werden we door Moore MKW als afsluiting van de bijeenkomst getrakteerd op een voortreffelijk buffet. Al-met-al een geweldig georganiseerd bedrijfsbezoek met een sterke inhoud en een mooie culinaire omlijsting.

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU