Slide background
Slide background
Slide background

Interessant en informatief bezoek KBB aan ESA/ESTEC te Noordwijk

Interessant en informatief bezoek KBB aan ESA/ESTEC te Noordwijk

Om het ruimtevaartcentrum ESA/ESTEC in Noordwijk wat beter te leren kennen, zijn 60 KBB-leden daar op maandag 8 april op bedrijfsbezoek geweest. Dit was ook voor het ruimtevaartcentrum een prima gelegenheid om wat meer bekendheid in de regio te krijgen. Tijdens dit bedrijfsbezoek kregen de KBB-leden informatie over ESA/ESTEC-organisatie door middel van een presentatie en rondleiding door het bedrijf. De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Bij aankomst in het ruimtevaartcentrum kregen de leden van KBB een inleidende presentatie waarin duidelijk werd wat een unieke organisatie ESA/ESTEC Noordwijk is. Het grootste research en technologiecentrum van Europa. Daar mag Nederland trots op zijn! Er werd ook verteld dat veel technologie die ontwikkeld is voor de ruimtevaart, steeds vaker voor dagelijkse toepassingen wordet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan plaatsbepalingssystemen als GPS en Galileo, afstandsbiedingen en zelfs in de landbouw voor optimale bevloeiing en bemesting. We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder de vele technologische toepassingen die uit de ruimtevaarttechniek zijn voortgekomen.

Na deze presentatie startten de rondleidingen door het ruimtevaartcentrum  en konden we  zien hoe gedetailleerd de research is die vooraf gaat aan een lancering en welke prominente plaats ESTEC Noordwijk daarbij inneemt. Ook werd ons een kijkje in de keuken gegund van de procesmatige ontwikkelingstrajecten, waarbij specialisten in een interactief proces tot optimale resultaten komen. Deze techniek is ooit door NASA gestart en bij ESTEC verder als een unieke en geavanceerde tool ontwikkeld. Dit  als voorbeeld voor de Russen en Amerikanen.

Dit bijzonder interessante en informatieve bedrijfsbezoek werd afgesloten met een borrel en een hapje want, hoe technisch ook, dat blijft altijd een vast onderdeel van de communicatie van de leden van ‘Kring Bedrijven Bloembollenstreek’.

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU