Slide background
Slide background
Slide background

Terugblik bedrijfsbezoek Nobels Group

Terugblik bedrijfsbezoek Nobels Group

In 1948 begon Arnold van Nobelen met wat in 2022 is uitgegroeid tot de Nobels Group. Zijn eerste uitvinding, een mechanische bollenrooimachine staat te pronken in de aankomstruimte van het nieuwe pand aan het Bulb Trade Park / Herenweg in Noordwijkerhout. Dit nieuwe pand met een omvang van ca. 1,5 hectare ziet er geweldig uit en is zondermeer spectaculair.

We worden ontvangen in de kantine op de bovenverdieping vanwaar we, door het vele glas dat van plafond tot op de vloer doorloopt, prachtig zicht hebben op de productieruimte. Koos de Vink, Managing Director van de Nobels Group heet ons welkom. Ber van Nobelen is de huidige eigenaar en zijn drie dochters, allen werkzaam binnen het bedrijf, vergezellen Koos bij de ontvangst.

De Nobels Group bestaat uit drie onderdelen; Nobels, daar waar hightech machines voor de land- en tuinbouw ontwikkeld en geproduceerd worden, Javo die automatiseringen op maat verzorgt voor de wereldwijde landbouw en boomkwekerijen en Agro Techniek. Deze laatste is gespecialiseerd in land- en tuinbouwmechanisatie voor de bloembollen en vaste planten branche. Zij zijn een verkooppunt maar ontwikkelen en onderhouden machines als tractoren rooimachines ook zelf.

Schoon en strak
In vier groepen werden we rondgeleid door de imposante hallen. “Wat is het hier schoon en strak georganiseerd”, een veelgehoorde kreet van de KBB-leden die hun ogen uitkeken. En er was veel te zien. Grote machines die precisie werkzaamheden uitvoeren zoals het frezen van staal of het lasersnijden van plaatmateriaal. De kleur die bij nagenoeg elke machine in aanbouw terugkomt is de kleur bruin. Het ‘handelsmerk’ van het huis. Deze kleur wordt door middel van poeder coaten aangebracht in een eigen ‘poedercoatstraat’. Vroeger werden de machines voorzien van een groene kleur. Dat wordt decennialang al niet meer gedaan maar soms komen ze tijdens onderhoudswerkzaamheden nog ‘de groene’ tegen die na al die jaren nog volop in bedrijf zijn.

Netwerken tijdens een aangeklede borrel
Na de tour door het bedrijf werd er zoals altijd nog gezellig nagepraat tijdens de afsluitende borrel. Hierbij werden de leden uitgebreid verwend met heerlijke warme en koude hapjes. De hoge kwaliteit van de producten van de Nobels Group kwamen tot uiting tijdens de culinaire afronding van deze indrukwekkende en voor sommige inspirerende bijeenkomst.

Reeds ver na de klok van 19:00 werden we uitgezwaaid door een zéér enthousiast en betrokken team van medewerkers van de Nobels Group.

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU