Slide background
Slide background
Slide background

Terugblik bedrijfsbezoek bij Space Business Innovation Centre in Noordwijk

Terugblik bedrijfsbezoek bij Space Business Innovation Centre in Noordwijk

Maandag 28 november 2022 zijn wij op bezoek geweest bij Space Business Innovation Centre (SBIC) te Noordwijk.

Het SBIC Noordwijk ondersteunt ondernemers en startups die een product of dienst willen lanceren of verbeteren waarbij gebruik wordt gemaakt van ruimtevaarttechnologie. Sommige mensen zijn geboren ondernemers, anderen hebben juist inspiratie nodig om op weg geholpen te worden op hun ondernemersreis. Naast het uitvoeren van deze belangrijkste activiteit – het Incubatieprogramma ESA BIC Noordwijk – bieden zij verschillende andere programma’s, workshops en evenementen voor elke fase van de ondernemersreis en geven toegang tot een Internationaal netwerk, tools, kennis en financiën.
Tijdens het ESA BIC Incubatieprogramma wordt een startup geholpen om van idee naar prototype of marktproductie te gaan waarbij gewerkt wordt in een innovatieve, hightech ondernemersomgeving. Uniek aan ESA BIC Noordwijk is de locatie: dichtbij ESA’s grootst R&D faciliteit, ESA-ESTEC. Binnen het ESA BIC Incubatieprogramma ontvangen de startups technisch support van ESA of een van lokale technische partners, tot €50.000,- incentive funding voor productontwikkeling en patenten, ondersteuning en advies bij bedrijfsontwikkeling, toegang tot de internationale ESA Space Solutions Community en Alumni netwerk, toegang tot exclusieve (internationale) evenementen en toegang tot investeerders.
Martijn Leinweber van SBIC heeft tijdens zijn interessante presentatie enkele voorbeelden laten zien van producten die door de startups zijn gemaakt tijdens het incubatie programma. Er kwamen verschillende vragen van de leden die Martijn heeft beantwoord.
Na de presentatie zijn de leden in kleine groepjes meegenomen om een kijkje te nemen in het Fablab en in de co-working space.
Als afsluiting was de gezellige netwerkborrel met daarbij overheerlijke koude en warme hapjes verzorgd door SBIC.
Last but not least kregen alle leden bij het vertrek nog een sinterklaaslekkernij.
Het was weer een geslaagde en druk bezochte bijeenkomst!

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU