Slide background
Slide background
Slide background

Bedrijfsbezoek Landgoed & Golfbaan Tespelduyn

20 November 2023. De laatste KBB-bijeenkomst van dit jaar en wel bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn. Een bedrijfsbezoek op een locatie waarvan je zou verwachten dat iedereen dit wel kent. We golfen er, gaan er regelmatig eten in het prachtige (recent uitgebreide en vernieuwde) restaurant en als klap op de vuurpijl hebben ze tijdens de finale van de KBB-award begin dit jaar als finalist op het podium gestaan en als één van de pareltjes uit onze streek een mooie presentatie gegeven die ons een geweldige inkijk gaf van de onderneming. Daar valt voor de KBB-leden niet veel meer te ontdekken toch? Niets bleek minder waar. Na de ontvangst in de serre van de Huyskamer werd de bijeenkomst voortgezet in het naastgelegen Koetshuys. Bij binnenkomst stond de presentatie al klaar.

Voordat Peter Duivenvoorde, zoon van de oprichters Wil en Piet Duivenvoorde en directeur, namens Tespelduyn het woord nam waren er eerst enkele mededelingen van het bestuur. Jaarcijfers 2022 zijn besproken en vervolgens werd afscheid genomen van bestuurslid Dorus Duchâteau.

De presentatie van Peter startte met het tonen van een korte documentaire over de ontstaansgeschiedenis van Tespelduyn. Daarin veel oude privé beelden van de familie Duivenvoorde. De galerij van de flat waar ze woonde in de beginjaren ’70 van de vorige eeuw, spelende kinderen in de tuin rondom de stacaravan op de huidige Parkhole 1 nabij de Tespellaan waar de familie verbleef in de weekenden tot het huis met schuur waar ze uiteindelijk kwamen te wonen. Dit huis is nu het clubhuis annex restaurant van het landgoed. Huiskamer werd restaurant. Slaapkamers van de kinderen werd kantoorruimte.  Een indrukwekkende introductie van het verhaal van Peter dat daarop volgde. Hij nam ons mee naar de stappen die gezet zijn sinds de opening op 2 april 2011. Strategische keuzes die gemaakt zijn, ontwikkeling van diverse activiteiten zoals het faciliteren van (bedrijfs)meetings, de meer dan 400 huwelijken die hier voltrokken zijn en de bijna oneindige reeks van certificaten, predicaten en prijzen die ze vergaard dan wel gewonnen hebben. En ja, een aantal waren al wel bekend maar lang niet allemaal. Tespelduyn draagt ook bij aan de ontwikkeling van jonge mensen in opleiding. Leerbedrijf op zes verschillende bedrijfsonderdelen en recent afgesloten strategische samenwerking met het Laurentius College voor versnelde HBO-opleidingen met baangarantie zijn hier voorbeelden van.
En dan de toekomst. Ook daar is op voorgesorteerd. De presentatie eindigde dan ook met een zeer persoonlijke uitleg van Peter op welke wijze de continuïteit van Tespelduyn gewaarborgd is. Hier is sprake van goed ondernemerschap, dat werd de aanwezigen wel duidelijk.

Na de presentatie in ’t Koetshuys werd de groep in drieën gesplitst. Joyce Nederstigt (restaurantmanager),  Ro Wempe (hoofdgreenkeeper) en Peter Duivenvoorde gaven een korte tour door de faciliteiten van Tespelduyn. De mogelijkheden, de bijzonderheden maar zeker ook de historie van de diverse ruimtes waar we een inkijk in kregen kwamen aan bod.

We eindigden de tour op de plaats waar we gestart zijn, de serre van de Huyskamer huiskamer en dan met name rondom de bar. De traditie van de KBB kon hier heerlijk in ere gehouden worden. Gezellig napraten en borrelen onder het genot van bijzonder smakelijke hapjes. Het zal niemand verbazen dat er weinig haast gemaakt werd het landgoed te verlaten!

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU