Slide background
Slide background
Slide background

BELEVING EN VAKMANSCHAP – Bedrijfsbezoek Royal van Lent Shipyard

BELEVING EN VAKMANSCHAP – Bedrijfsbezoek Royal van Lent Shipyard

 

Een groep van 25 KBB leden was op 23 mei jl. te gast bij Royal van Lent Shipyard. De ontvangst door directeur Dick van Lent was, vanwege de enorme drukte op de diverse kantoren, in de grote kantine. De kantine gaf ook gelijk een goede indruk van deze grote en betrokken werkgever voor de streek. Dick van Lent heette ons van harte welkom. In ruim een half uur vertelde Dick over de historie van het bedrijf (inmiddels al zo’n 170 jaar oud), het oprichten van Feadship eind jaren ’40 en de doorbraak in de jaren ’50. Inmiddels is Feadship niet meer weg te denken uit het topsegment van de internationale jachtenbouw.

Dick komt zelf uit een gezin van 4 broers en 2 zussen en ondanks zijn opleiding, die niets met de botenbouw te maken heeft, is Dick in de loop der jaren als geen ander in staat gebleken om de klant te bieden wat ze zoeken: een beleving! Het is niet alleen genieten in het varen in een jacht dat speciaal op maat gemaakt is, maar ook de weg ernaar toe is een enorme, unieke belevenis. De klant wordt dan ook vanaf het prille stadium in de watten gelegd.

Met gepaste trots vertelde Dick de aanwezigen ook dat er begonnen zal gaan worden aan de bouw van een nieuwe loods in Amsterdam, waar de grotere jachten in de toekomst zullen worden gebouwd. In het segment van 30-50 meter is de concurrentie inmiddels enorm geworden en is de markt aan het verzadigen, maar in het grotere segment (vanaf 100 meter) zijn er internationaal maar een paar concurrenten. De trend van grotere jachten zal zich de komende jaren alleen nog maar verder doorzetten, aldus de verwachting van Dick.

Trots is Dick ook op het personeel. Niet alleen vanwege hun trouwe dienstverband (gezien de lange lijst met mensen die al meer dan 25 of 40 jaar in dienst zijn) maar vooral vanwege hun vakmanschap en inzet: zonder goed opgeleid en gekwalificeerd personeel geen exclusief product! Na de presentatie van Dick bedankte KBB-voorzitter Arjan Bakker Dick van Lent met een bloemetje voor de mogelijkheid die we als KBB hebben gekregen om eens een kijkje op de werf te nemen. Arjan gaf aan ook trots te zijn dat Royal Van Lent sinds begin dit jaar is aangehaakt als één van de nieuwe leden van de KBB. Een positief signaal voor de ondernemersvereniging.

Na de indrukwekkende presentatie kwam het volgende hoogtepunt van het bezoek… de rondleiding in de diverse hallen. Vooral nummer 812 (dat is het bouwnummer van het jacht dat op 28 mei te water gelaten zal worden) baarde enorm opzien: Wat een overweldigend gevoel om over zo’n jacht te mogen lopen! Brede gangpaden (zoals op een zeiljacht), de sportfaciliteiten op een van de achterdekken, de indrukwekkende toegang tot de ‘disco’ op het onderste dek, het trappenhuis, de glazen lift… ja.. wat was eigenlijk niet indrukwekkend? Al met al werd het de leden duidelijk waarom dit bedrijf het zo geweldig doet: Vakmanschap viert hier hoogtij!

Na de rondleiding was het tijd voor een borrel bij tante Kee. Aansluitend volgde een uitstekend 3-gangen diner dat de leden zich prima lieten smaken. Na het toetje en de koffie ging een ieder met een ervaring rijker de pont op richting huis. Al met al een zeer geslaagd extra KBB-event.

NB: We realiseren ons dat we ook enkele leden hebben moeten teleurstellen die niet meekonden. Helaas was het aantal mensen dat mee kon door de gastheer beperkt tot 25. Wellicht is het mogelijk om op een later moment nog eens een dergelijk bezoek te organiser

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU