Slide background
Slide background
Slide background

Een extra bijeenkomst op landgoed Calorama,

Een extra bijeenkomst op landgoed Calorama,

1952 – 2022 De KBB bestaat dit jaar 70 jaar. Reden voor een klein feestje. Een extra bijeenkomst op landgoed Calorama, feestelijk omrand met Champagne bij ontvangst en exclusieve culinaire hapjes bij de netwerkborrel.

De zonovergoten namiddag met een strakblauwe lucht maakte dat we in de tuin naast het Koetshuis van het landgoed een prima ontvangstplek hadden. Na de Champagne werd er door de diverse vrijwilligers van de Stichting Calorama een rondleiding gegeven over het landgoed. Dat was volop genieten want het vijf hectare grote landgoed is recentelijk geheel gerenoveerd. Zowel het landgoed, het koetshuis als het park zijn in topstaat.

 Aansluitend was er een informatieve presentatie vanuit het bestuur van de stichting die, na het overlijden van Hendrik Maximiliaan Baron Taets van Amerongen van Renswoude (1933-2015), het landgoed in beheer heeft. Het historische belang van het landgoed werd op indrukwekkende wijze toegelicht. Zo blijken de kruiden- en rozentuin uniek te zijn en hebben deze in de afgelopen twee eeuwen een bijzondere internationale status verkregen.

 Kort wordt ook nog even stil gestaan bij Sint Jeroen de in 856 door de Noormannen, de  gevangengenomen en gemartelde Noordwijkse priester. Omdat Jeroen weigerde zijn geloof af te zweren werd hij door de Noormannen ter dood veroor­deeld en ont­hoofd. Deze gruwelijke gebeurtenis heeft plaats gevonden op de plaats waar nu het landgoed Calorama is. Dit deel van het landgoed heeft de naam ‘Sint Jeroensveld’.

 Stichting Calorama heeft een nauwe samenwerking Kunstklank. In de afsluitende presentatie werd ingegaan op de laagdrempelige kunstproducties die door Kunstklank op deze unieke locatie gegeven worden.

Door het prachtige weer vond de netwerkborrel buiten plaats. Er werd veel gesproken over de unieke mogelijkheid om dit bijzondere landgoed eens te kunnen bezoeken. Opvallend was, dat vele van ons wel van het bestaan wisten maar tot op heden er nog nooit geweest waren. Zelfs degene niet die in de nabijheid geboren en opgegroeid zijn.

 Een zéér geslaagde en feestelijke bijeenkomst in een prachtige ambiance waarbij onze dank uitgaat naar alle vrijwilligers van de stichting Calorama die dit mogelijk gemaakt hebben.

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU