Slide background
Slide background
Slide background

Perspectief van de vastgoedsector

Perspectief van de vastgoedsector

Maandag 24 juni vond de bijeenkomst ‘Perspectief van de Vastgoedsector’ plaats. Tijdens deze bijeenkomst deelden twee sprekers hun visie op de toekomst voor bedrijven in uw sector en vertelde zij over de ontwikkelingen in de vastgoedbranche.

De grote belangstelling van de leden van de Kring Bedrijven Bloembollenstreek voor de bijeenkomst toonde aan dat het onderwerp een schot in de roos was. Eigenlijk geen echte verrassing, want de ontwikkelingswaarde van vastgoed in de huidige situatie wordt door ondernemers om verscheidene redenen met argusogen gevolgd.

De heren Dirk van Vugt  (hoofdtaxateur FGH) en Martin van Elp (onderzoeker EIB) hebben de leden van KBB op realistische wijze vanuit verschillende invalshoeken inzicht gegeven in de huidige situatie van de vastgoedsector na 2008. En natuurlijk wat we nog kunnen verwachten. Helaas is dit geen rooskleurig beeld, want in vrijwel alle vastgoedsectoren is de waarde weggezakt en wordt er niet verwacht dat binnen afzienbare tijd het waardeniveau van 2008 weer zal worden bereikt. De bouwproductie zal waarschijnlijk pas na 2015 enig herstel tonen, maar vrijwel zeker het oude niveau niet halen. De kansen liggen nu vooral in het bouwen voor de gezondheidszorg en in het herbestemmen van kantoren of het vervangen van wooncomplexen die niet meer aan de huidige eisen voldoen.

Opmerkelijk en positief nieuws was wel dat de Duin-en Bollenstreek in de spiegeling met de landelijke cijfers er redelijk uit kwam. Kennelijk is onze regio een gewilde regio met wat meer veerkracht!
Al met al weer een zeer boeiende lezing van beide sprekers, waarover bij de borrel en het diner nog lang werd nagepraat.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU