Slide background
Slide background
Slide background

Op de koffie bij Hans Biesheuvel: “Ondernemers zijn de locomotief van de economie”

Op de koffie bij Hans Biesheuvel: “Ondernemers zijn de locomotief van de economie”

De bestuursleden van de KBB waren 27 november aanwezig bij de netwerkbijeenkomst van Open Bizz met als gastspreker de voormalige voorzitter van MKB Nederland, de heer Hans Biesheuvel. Zijn stelling voor de bijeenkomst was: We zijn het spoor bijster, hoe gaan we ons geld verdienen?

Hans Biesheuvel is ondernemer pursang. Op 12-jarige leeftijd sprong hij al bij in het bedrijf van zijn ouders, waar hij op zijn 18de een zelfstandige rol kreeg. Als voorzitter van MKB Nederland was hij verantwoordelijk voor de belangenbehartiging in samenwerking met VNO en MKB. Dat betekende schurken tegen de politiek en deals sluiten. Uiteindelijk voelde hij zich niet langer thuis in dat vakgebied. Hans trekt nu door het land voor de organisatie ONL.nl, dat zich inzet voor ondernemers en wordt gerund door ondernemers.

Hans vertelde dat hij zich verbaast over dat we als rijk land zover zijn gezonken. Een staatschuld die is opgelopen tot de 500 miljard, werkeloosheid van meer dan 400.000 en al vijf jaar geen groei meer. De lasten voor bedrijven zijn alleen maar toegenomen. Hans stelt dat de ondernemers de locomotief zijn van de economie, maar dat de politiek dat onvoldoende onderkend. Dat zou je toch juist moeten koesteren.  De politiek kan met de verdeeldheid niet meer doen waar het voor staat. Ze doen wat haalbaar is door te dealen met als belangrijk adagium: voor wat hoort wat. Een voorbeeld is de discussie en het shoppen voor de draagkracht van de bezuinigingsplannen van Rutten in september. Er waren ruim vier weken nodig om het eens te worden, met als resultaat dat op een bedrag van vijf miljard er 50 miljoen is geschoven.  Veel gedoe om weinig.

Het doel van de ONL.nl is om de ondernemingsagenda prominent zichtbaar maken en deze naar voren te brengen. De input van ondernemers is daar onmisbaar. Dat is dan ook de oproep die Hans Biesheuvel doet; Nederland met een sterke ondernemersagenda! Welke ondernemer is daar niet voor? Gelet op de bijval die Hans Biesheuvel kreeg zijn de ondernemers in de Duin- en Bollenstreek dat in ieder geval wel.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU