Slide background
Slide background
Slide background

Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk winnaar KBB Award 2015

Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk winnaar KBB Award 2015

Parels van de Duin- en Bollenstreek – De tweejaarlijkse KBB Award 2015 uitgereikt

Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk winnaar KBB Award 2015

Nicoline Schuitemaker van Schuitemaker’s Vishandel uit Katwijk heeft gisteren onder grote belangstelling de KBB Award 2015 in ontvangst genomen uit handen van Arjan Bakker, voorzitter van de KBB (Kring Bedrijven Bloembollenstreek. Het bedrijf heeft zich bewezen op het gebied van ondernemerschap sinds haar oprichting in 1920 door overgrootvader. Waarna de huidige generatie voor verdere uitbouw van het prachtige bedrijf heeft gezorgd. Zij kan dagelijks een hoge kwaliteit waarborgen door de gehele keten vanaf de visafslag naar de consument in eigen hand te houden (via de groothandel, de eigen winkels, kan het cateringbedrijf en haar restaurants). Samen met de andere genomineerden, Scotch Whisky International uit Sassenheim en C.J. Duivenvoorde, Grond- , Weg- en Waterwerken uit Noordwijkerhout, prachtige ondernemingen, ‘Parels’ van de Duin- en Bollenstreek.

Tijdens een spetterende finale met Allard Kalff als presentator, haalden de drie genomineerde bedrijven alles uit de kast, ja zelfs de vermakelijke vis-expert Arie Kuijt, om aan de jury en de zaal hun bedrijven op z’n best over het voetlicht te brengen.  Er heersten een bijzonder leuke sfeer, waarbij de humor niet van de lucht was. De aanwezigen genoten van de presentaties. Na afloop vertrok de jury, onder leiding van Carla Kieft, voor de laatste beraadslaging, terwijl de zaal de stembriefjes invulden. Het oordeel van de zaal lag dicht bij die van de jury. Terwijl de zaal in afwachting was, liet Patricia Mulder de aanwezigen genieten van haar mooie jazz-muziek.

Schuitemaker’s Vishandel kwam als winnaar uit de bus. Na afloop werd en nog uitgebreid met elkaar gesproken over de winnaar en zijn of haar winnaar onder het genot van een heerlijk Indisch dinerbuffet.

Arjan Bakker, voorzitter KBB: “Fantastisch, wat een bedrijven! Eigenlijk verdienen alle drie de KBB Award, maar… we moeten kiezen. En dat is voor de jury, onder leiding van Carla Kieft altijd een hele opgave. Bij de beoordeling wordt gekeken naar aspecten als: ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid M.V.O., personeel, kwaliteit en bedrijfsvoering.” Dat de prijs tot de verbeelding spreekt in de regio kwam duidelijk naar voren uit het feit dat meer dan 120 ondernemers en politieke vertegenwoordigers uit de Duin- en Bollenstreek bij de finale aanwezig waren.

De KBB AWARD-verkiezing wordt al vele jaren door de KBB georganiseerd. Arjan Bakker, voorzitter: “De KBB ziet de Award als een waardering voor bedrijven in de regio en als een stimulans om zich positief te onderscheiden. Niet in de laatste plaats is het een waardering voor het rijk geschakeerde bedrijfsleven in regio Duin- en Bollenstreek. Veel mooie bedrijven zijn eerder winnaar geweest.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU