Slide background
Slide background
Slide background

Verslag presentatie KBB: De bereikbaarheid van de streek!

Verslag presentatie KBB: De bereikbaarheid van de streek!

De goedbezochte bijeenkomst van 12 september 2022 stond in het teken van ‘De bereikbaarheid van onze streek’. Gastspreker Frederik Zevenbergen, lid college Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, gaf een lezing over de rol en zienswijze van de provincie ten aanzien van het mobiliteitsvraagstuk in onze regio. Het voorbereidende proces en uiteindelijk het cancelen van het project Duinpolderweg, werd door Frederik gebruikt als voorbeeld van de dagelijkse problematiek waarmee lokale en provinciale politiek, inwoners en bedrijfsleven van onze streek mee te maken hebben. De Duinpolderweg is een pittoreske naam voor een megaproject, met als doelstelling het aanleggen van een autoweg vanaf de N206 bij De Zilk, door het open bollengebied tussen Vogelenzang en Hillegom en door een van de polders ten noorden van Hillegom om tenslotte via de Nieuwe Bennebroekerweg aan te sluiten op de A4.

Meerdere voorbeelden werden door Frederik besproken en vanuit de aanwezige KBB-leden werd er veelvuldig gereageerd op stellingen waardoor er levendige discussies ontstonden. In feite waren alle stakeholders aanwezig. De provincie, ook vier wethouders van betrokken gemeenten hadden zich aangemeld en een veertigtal ondernemers (en daarmee ook inwoners) van de streek zaten in de zaal.

Eén voorbeeld van inbreng van een KBB-lid was het onbenut laten van rijstroken voor lijnbussen voor voertuigen van touringcarbedrijven. Volle touringcarbussen staan vast in files en vaak lege lijnbussen rijden over de gereserveerde bus stroken, een verspilling van beschikbare wegcapaciteit. Beter gebruik maken van bestaande middelen zoals bij dit voorbeeld zou een mooie bijdrage kunnen zijn aan de oplossing van het mobiliteitsvraagstuk.

 

Net als voorafgaande de presentatie werd er ook na afloop weer een uurtje geborreld. Na het borrelen met als ‘amuse’ de bittergarnituur werd de avond afgesloten met een heerlijk diner. De bijeenkomst was daarmee dan ook weer zoals we deze graag zien; informatief, interessant en reuze gezellig.

 

Fotoalbum

Bekijk het volledige fotoalbum »

« Terug naar het nieuwsoverzicht

MENU